Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




'Down Kafe Kültür Evi'nde, öncelik çalışanların memnuniyetinde

-

Osmaniye'de Down Kafe Kültür Evi açıldı O

'Down Kafe Kültür Evi'nde, öncelik çalışanların memnuniyetinde

Osmaniye'de Down Kafe Kültür Evi açıldı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

OSMANİYE'de Down sendromlu gençlerin çalışacağı 'Down Kafe Kültür Evi' hizmet vermeye başladı. Osmaniye Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Tekin Özkan, Down cafe'de önceliğin müşteride değil, çalışanların memnuniyetinde olduğunu belirtti. Özkan, "Bu proje Osmaniye ilinde yaşayan down sendromlu bireylerin özgüven kazanma ve sosyalleşme süreçlerine yardımcı olmak ve onlarında toplumsal birey olduklarını kanıtlamak, toplumun ön yargılarını kırmak amacıyla açılıp, kafe kültür evinde görev almalarını sağlamayı amaçlamaktadır." dedi.
Osmaniye Engelliler Platformu tarafından 'Down Kafe Kültür evinde düzenlenen basın toplantısına ildeki engeliler derneklerinin başkanlarının da katıldı. Platform Başkanı Haydar Aktürk, down sendromlu çocukların ve ailelerin kullanabileceği bir kafeyi oluşturup Osmaniyelilerin hizmetine sunan Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Tekin Özkan'a ve kendisiyle gece gündüz çalışarak yardımcı olan Şükrü Erat ve eşine, ona destek olan tüm dernek başkanlarına teşekkür etti. Aktürk, "Osmaniye Engelliler platformu yaklaşık olarak 6 yıl önce kurulmuş, ilk kurulduğunda üç derneği ama şuanda Osmaniye Merkezde 8 dernek ve ayrıca platforma katkı veren bir beyaz ay derneği Düziçi ve Kadirli ile birlikte 11 derneğin etkinlik yaptığı bir platform oluşturuldu." dedi. Bu altı yıllık süre içerisinde amacımız Osmaniye'de bir engelli bilinci oluşturalım, engellilerin sesi olalım, duymayanların kulağı, görmeyenlerin gözü olarak toplum arasında bir bağ kuralım istedik. Bunu bir noktada başardığımızı düşünüyorum, Osmaniye'de bir engelli bilinci oluştu. Bugün artık 3 aralık veya 16 mayısta tüm kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri engellilerin farkına varıp onlarla beraber program yapmaya çalışıyorlar." dedi. Platform olarak 400 tekerlekli sandalye dağıtıldığını belirten Aktürk, "Engellilerimizin sorunlarına çözüm bulmak için Hukuk masası oluşturduk." diye bilgi verdi.
Osmaniye'de Dernek olarak tespit edilen 150 Down sendromlu çocuğun olduğunu belirten Dernek Başkanı Tekin Özkan, 'Down Kafe Kültür Evi' projesinin bir yıl süreli olarak planlandığını belirterek, amaçlarının cafenin daha uzun süreli açık kalmasını belirterek Osmaniyelilerden destek beklediklerini kaydetti. 'Down Kafe Kültür Evi'nde çeşitli eğitim faaliyetlerinde de bulunulacağını kaydeden Özkan, buranın sadece Down Sendromlu ve ailelere değil tüm halka açık olduğunu kaydetti. Özkan işletmede çalışanların  down sendromlu gençlerden oluşacağını belirterek, "Burada ticari işletmelerdeki ‘müşteri memnuniyeti’ değil, çalışanların memnuniyeti ön planda tutuluyor. Müşterilerimizden servis sırasında yaşanabilecek aksiliklere hazırlıklı olmalarını ve buna karşıda hoşgörülü olmalarını bekliyoruz" dedi. 

Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları