Maydanoz yetiştiriciliğinde başarı elde edildi
OSMANİYE'de kışlık sebze üretiminde çeşitlilik artıyor. Ticari amaçlı geniş a
İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)
OSMANİYE'de kışlık sebze üretiminde çeşitlilik artıyor. Ticari amaçlı geniş alanlara ekilen kışlık sebzelerde verim üreticinin yüzünü güldürüyor. Bu yıl ilk kez Kadirli İlçesi çiftçilerinden Türker Öz tarafından 250 dekar alana ekilen maydanozların hasat işlemine başlandı. Sonbahar döneminin sıcak gitmesinden dolayı verim beklenenin üzerinde oldu.
Hasat edilen maydanozlar başta İstanbul, Ankara, Kayseri gibi iller olmak üzere 32 ile pazarlanmakta. Türkiye'de maydanoz bitkisinin her geçen gün ekim alanı artmakta olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, maydanoz bitkisinin hem yetiştiricisine hem de toplayıcısına önemli gelirler kazandırmakta olduğunu belirterek, "Özellikle hasat döneminde yoğun işçilik gerektirmesinden dolayı köylülerimize istihdam oluşturmaktadır. Maydanoz bitkisi tadı ve kokusuyla sofraların ve salataların vazgeçilmezi konumundadır. C vitamini bakımından zenginliğiyle bilinen, idrar sökücü, kansızlık, halsizlik ve böbrek taşı gibi birçok hastalığa iyi gelen maydanoz, aynı zamanda iştah açıcı ve ateş düşürücü özelliğiyle şifa kaynağı olmaktadır." dedi.