Şu anda çalan:

Telefon 05445802610

Menu

Tıkla Dinle Canlı Yayına Mesaj

Canlı Yayına Mesaj Gönder

Ad Soyad

E-Posta

Mesaj




Mersin mutfağından batırık tarifi

-

MasterChef Türkiye'nin bu akşamki bölümünde yapılan batırık tarifi, izleyiciler tarafından araştırma konusu oldu. Peki batırık nasıl yapılır?

Mersin mutfağından batırık tarifi

TV8 ekranlarının sevilen yemek yarışması programı MasterChef Türkiye, yeni sezonunda da lezzetli tarifleriyle ekranlara geliyor.

Bu akşam ekranlara gelen MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde yarışmacılar, Mersin yöresinden batırık tarifi için mücadele ediyor.

Ekran başında yarışmayı takip edenler ise batırığın nasıl yapıldığını merak ediyor. Bu enfes lezzeti konuklarına sunmak isteyenler, ''Batırık nasıl yapılır?'' sorusuna yanıt arıyor.

İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde sıkça yapılan bir çeşit salata olan batırık, birkaç özelliğiyle mercimek köftesinden ve kısırdan ayrılır.

Mercimek köftesi ile sıkma batırık, şekil olarak birbirlerine benzese de mercimek köftesi, batırığa nazaran daha kurudur.

İçerisindeki malzemeler bilindik ama en önemli malzemesi muazzam bir aroma katan tahin. Tahinin aroması dışında, oldukça ekşi olması da batırığın özelliklerinden biri.

Peki batırık nasıl yapılır? Batırık için gerekli malzemeler nelerdir? İşte 11 Kasım MasterChef 2021 batırık tarifi ve malzemeleri...

BATIRIK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1/2 çay bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 adet yeşil biber
  • 1/2 demet nane
  • 3 dal taze soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 5 su bardağı soğuk su
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 5 yaprak marul
  • 1 çimdik tuz

BATIRIK NASIL YAPILIR?

  • Tahini bir tavada 2-3 dakika kadar ısıtın.
  • Bulguru 2 çay bardağı sıcak su ile ıslatın. Bulgurlar şiştikten sonra hazır demektir.
  • Şişen bulgurun içine tahini ve kimyonu alıp karıştırın.
  • Tüm sebzeleri incecik doğrayın ve kuru soğanı rendeleyin.
  • Bulgurlu karışıma soğan ve salçayı ekleyerek karıştırın.
  • Biberi, domatesi, salatalığı, taze soğanı, naneyi ve maydanozu ekleyip nazikçe karıştırın.
  • Baharatları ve nar ekşisini ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Susuz tüketmek istiyorsanız elinizi hafif ıslatarak küçük parçalar alın ve köftelik şekil verip marulların üzerine dizin.
  • Sulu tüketecekseniz 5-6 bardak suyu ekleyin ve karıştırın.
  • Üzerine ince doğranmış marulları ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. - ENSONHABER
Sosyal Medya'da Paylaş
Facebook Yorumları