Sumbas'ta "Teknoloji Bağımlılığı, Öfke Kontrolü, Evlilik Öncesi Eğitimi"
Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Sumbas ilçesinde "Koruyucu Aile, Aile İçi İletişim, Teknoloji Bağımlılığı, Öfke Kontrolü, Evlilik Öncesi Eğitim ve Kurum Tanıtımı" konulu eğitim verildi.
Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Sumbas ilçesinde "Koruyucu Aile, Aile İçi İletişim, Teknoloji Bağımlılığı, Öfke Kontrolü, Evlilik Öncesi Eğitim ve Kurum Tanıtımı" konulu eğitim verildi.
Sumbas Belediyesi düğün salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Sosyolog Kübra Akkaş, ailede çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin uzun saatler meşgul olduğu cep telefonu, tablet, televizyon, elektronik oyunların çağımızın kaçınılmaz zorunlulukları gibi gözükse de yol açtığı bağımlılıkla birlikte birçok sorunu beraberinde getirdiğini söyledi. Akkaş, bu noktada teknolojinin doğru kullanımının insanlara anlatılması gerektiğini, teknolojik ürünlerin ve internetin sağlıklı kullanımının nasıl olması gerektiğinin önem kazandığını ifade etti. Öfkeyi kontrol etmenin amacının, insanın bu duygusunu saldırgan davranışlara dönüştürmeden, kendisine ve çevresine zarar vermeden doğru olarak ifade etme becerisini kazanabilmesi olduğunu söyleyen Akkaş, "Peki, bu kontrolü sağlamak kolay mıdır? Yetersizlik, acizlik, kıskançlık, korku, endişe, yalnızlık, itilmişlik ve de anlaşılamamak öfkeyi ortaya çıkaran duygulardır. Öfkenin kaynağı olan bu duyguları paylaşabildiğiniz, anlayabildiğiniz ve doyurabildiğinizde aktarımı da daha olumlu olacaktır" dedi.
Sosyolog Sultan Canöz ise çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişebilmesinin en iyi yolunun., öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında sıcak aile ortamından mahrum kalmadan topluma kaynaşmaları olduğunu belirtti. Canöz, "Koruyucu aile tanıtım eğitimimiz dahilinde; koruyucu ailelik nedir, kimler koruyucu aile olabilir, koruyucu aile olmanın öz ailesi tarafından sahiplenilmeyen çocuklar için ne kadar önemli olduğu konularında gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır" diye konuştu.
Öğretmen Ayça Uçar Demir ise Evlilik Öncesi konusunda, "Evlilikte mutluluk şans değildir, her alanda olduğu gibi evlilikte de çaba mutluluğu getirir. Bireyler evlenmeden önce kendilerini tanımalıdır; Ben kimim? Zayıf ve güçlü taraflarım neler? Korkularım hayallerim var mı? Sorunlarını kendilerine sormalıdır. Daha sonra nasıl birini istediğini kendine sorup, adayın geçmişine, ailesi ve çevresiyle ilişkilerine bakarak dahası direk gözlemleyerek aklı ve mantığı ön plana alıp seçimlerini yapmalıdırlar" ifadelerini kullandı.
Eğitim programı, eğitime katılan kamu kurum, kuruluşların çalışanları, vatandaşlar ve eğitim birimi personelleri arasında karşılıklı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.